semoga bahagia dunia akhirat

semoga bahagia dunia akhirat
~di bawah jalinan suci ikatan perkahwinan~
Iman bukan sekadar angan-angan, tetapi adalah sesuatu yang diyakini dalam hati dan dijelmakan dalam bentuk amal, dan sekiranya ajal itu dinampakkan kepada kamu pasti akan porak porandalah semua cita-cita.. pengalaman adalah cermin kegagalan dan penilaian terhadap segala kekurangan.. -Saidina Abu Bakar R.A.

Friday, March 26, 2010

exam akhir buat sem ni

Assalamualaikum...
musim exam lagi..
seronok bila tiba musim exam, coz dah takder kelas..dan musim exam gak boleh dikatakan pra-cuti coz bila hari exam takder maknanya cuti la..tp yg tak best..biler...nervous nak hadapi exam..dan persediaan yang perlu dibuat, risau kalau2 result tak seperti yang diharapkan..

buat kawan2ku semua...
Farah, Jannah, Ema, Mira sepupuku, kak teh, ayu dan semua2 la..
SELAMAT MENGHADAPI EXAM, SEMOGA BERJAYA, DO UR BEST!
Doakan kami semua..
semoga mendapat kejayaan...~amiin~

Exam schedule :
27/03/10 - Introduction to Drama
29/03/10 - Introduction to History & Civilization
03/04/10 - Phonetics & Phonology
04/04/10 - Intro to Sociology & Anthropology
06/04/10 - Sciences of Quran
07/04/10 - Tahfiz 2
and then...MERDEKA!!!

Tuesday, March 23, 2010

sekitar kenduri kesyukuran 15-03-2010

alhamdulillah,
baru sekarang punya masa untuk mennceritakan serba sedikit tentang majlis kesyukuran yg diadakan di rumah ana di Machang Kelantan sempena perkahwinan ana dan abang yeh (abg ke3).
alhamdulillah,majlis berjalan lancar walaupun ana diserang demam selama beberapa hari..demam yang ana hadapi membuatkan ana terpaksa baring dan tak dapat melakukan kerja sangat.nasib baiklah pd hari kenduri, dah semakin ok walaupun masih pening.
syukran kepada rakan2, para tetamu yang sanggup datang walaupun pasan terik..terima kasih kerana sudi memeriahkan majlis ini.
buat pengetahuan semua, majlis pernikahan ana dah lama berlangsung pd 24 September 2009,hanya dihadiri oleh saudara mara dan jiran tetangga..6 buah kereta datang dr Kedah menghantar pengantin lelaki.. manakala abg yeh lak pd 13 March 2010..kenduri kesyukuran kami adakan pd tarikh yang sama baru2 ni supaya segalanya tak kelam kabut dan mudah..tak perlula tetamu datang 2, 3 kali kan..? (^^)

di bawah ni ana sertakan sedikit gambar buat tatapan sahabat2 yang tak dapat menghadirkan diri pd hari tersebut..jua buat kak uni yang jauh di perantauan..moga ia menjadi pengubat rindu buat dia..










Thursday, March 4, 2010

Ready to perform???


Hanya tinggal tak sampai seminggu shj lagi, pelajar2 yang ambil subjek Intro to Drama kena buat persembahan teater..

group ana terdiri dari 5 orang..farah, arina, faz, jiji, Nesrin, dan..ana..

kami akan buat persembahan teater bertajuk "Medea"

Medea ni merupakan Greek Play (salah satu tajuk teater mase zaman greek dulu)

semenjak seminggu yang lalu, almost everyday kitorang berlatih..dan ana hanya boleh pulang ke asrama pukul 5 lebih..kuar dr billik jam 10 pg..balik 5 petang..mcm keje lah pulak..hehe..
penat memang penat, tp komitmen perlu ada..yang penting, buat sehabis baik..

skg gak ana dah mula berfikir pasal sem depan yang akan bermula pd awal bulan 7..waktu tu hanya tinggal sebulan sebelum due date..jd skg dah start survey nursery..survey sahaja..

ana tak bercadang nak ambil cuti bersalin lama, bg ana cukuplah setakat 3 minggu, insyaallah (sekiranya bersalin normal)..ana mahu tumpu pd pelajaran..tak mao tinggal kelas lama2..insyaallah..

jd semua subjek yang akan diambil sem depan ana amik yang start awal pg..jam 8.30 dan berakhir sebelum zuhur..kire2 12.50..jd lepas tu ana leh g amik anak d nursery dan luangkan masa sebagai ibu n suri rumah lak..

kelihatan berat bukan? tp,bg ana..ia suatu yang sangat menarik..satu kehidupan yang mana bukan semua org merasainya..ada yang berkata bahawa mustahil nak berjaya saat menjadi isteri, ibu dan pelajar pd satu2 masa..tp ana percaya pd keberkatan dr Allah..ana percaya kesungguhan akan memimpin sesiapa shj ke arah kejayaan, dan yg paling penting, diberkati Allah..

mcm sem lepas, saat pertama kali bergelar isteri, saat itu juga ana pertama kali mendapat anugerah Dean's List dengan CGPA yang tinggi (bukan senang amik English Literature& Linguistic nk dpt dean's list)..semua ini dtg dr Allah..yg pnting, kna usaha dan tawakkal..dan sem ni jugak, kebanyakan markah pertengahan sem yg ana dpt lebih tinggi dr sem lepas..syukur pd Allah..jd kesimpulannya, keberkatan itu penting..kdg2 kita baca banyak tp yg masuk dlm otak sikit..kdg2 kita mcm usaha lebih tp masih kurang berjaya...Kejayaan milik Allah..

ok,
GET READY FOR DRAMA PERFORMANCE..!
GOOD LUCK EVERYONE

~TetAmu diHorMati~syukran atas persinggahan(^^)

~jalinan ukhuwwah~

There was an error in this gadget