semoga bahagia dunia akhirat

semoga bahagia dunia akhirat
~di bawah jalinan suci ikatan perkahwinan~
Iman bukan sekadar angan-angan, tetapi adalah sesuatu yang diyakini dalam hati dan dijelmakan dalam bentuk amal, dan sekiranya ajal itu dinampakkan kepada kamu pasti akan porak porandalah semua cita-cita.. pengalaman adalah cermin kegagalan dan penilaian terhadap segala kekurangan.. -Saidina Abu Bakar R.A.

Monday, August 30, 2010

Aufa permata hatiku

alhamdulillah...itulah kata2 sebaik sahaja terdengar tangisan si kecil ini setelah berhempas pulas berusaha untuk melahirkannya. Kesakitan yg dirasai terus hilang sepenuhnya malah perut tiba2 terasa ringan. Ana yg penakut terhadap jarum/ alatan hospital pd waktu itu tiba2 menjadi insan yg gagah melihat wajah seorang puteri yg dikandung selama 9 bulan. Tatkala nurse mencucuk sane sini dan menjahit luka yg agak banyak, ana hanya memandang sang puteri yg asyik menangis setibanya di dunia. Azan yg dialunkan oleh baba nya kedengaran syahdu sekali..lahirlah insan yg ditunggu2 oleh kami. Ana tersenyum puas, gembira, syukur.. sang puteri masih menangis..ana tahu ketakutannya dan kebimbangannya sebaik melihat dunia yg oenuh pancaroba ini..tangisannya kerna takut tak dapat menunaikan janji2 yg dimeterai dengan Pencipta sejak dia di alam kandungan lg.Ana berbisik padanya..anakku, jangan takut sayang, mama dan baba akan berusaha membawa dan mendidikmu mengenal Pencipta..mengenal RasulNya mendekati syurga dan menjauhi neraka walaupun ilmu mama secetek cuma..mama sayangkan aufa..

Aufa-sebaik sahaja keluar dr labour room-bersama tok ma

>


Aufa-hari ke-3

Aufa-hari ke-2


Aufa-hari ke-21 (the latest)


p/s:insyaallah seiranya ada kelapangan ana akan cerita pengalaman semasa sakit nak bersalin hingga saat melahirkan Aufa Hibriyah

the latest new

assalamualaikum..

perkara terbaru..
7 hb 8 2010 ana selamat melahirkan seorang puteri yang diberi nama Aufa Hibriyah bt Mohamad Husaini. tepat dengan jangkaan yang tertera pd kad pink mengandung tuu..alhamdulillah...hehe...seminggu sebelum due date ana masih lg berlegar2 di kampus UIA menuntut ilmu..dan pd masa yg sama sentiasa exercise petang2 dan pg2 kalau ada kelapangan dengan berjalan kaki sebanyak2nye dan naik turun tangga di UIA yg tinggi nun agar baby turun bawah dan mudah bersalin.(dah 39 weeks doc ckp baby lom turun aritu..sgt sedey)
3 hari sebelum due date barulah ana pulang ke kampung untuk bersedia bersalin..(ceh..konon2 jangkaan tu tepat..hehe)dah rancang kalau bersalin sebelum tarikh due date cadangye di HKL sahaja,.alhamdulillah sempat bersalin di Hospital Machang, Kelantan..(layanan sgt best..misi2 baik..doktor2 lawak giler..cuma x leh ada peneman jer)

jd di kesempatan update blog ni perkenalkan...Aufa Hibriyah..lahir pd 7hb8 2010, secara normal, berat 3.0kg..

beberapa jam lepas lahir..baba teman mase di labour room=)



aufa-hari ke-2 dilahirkan..x bedung dah..coz die x suka,,hehe

~TetAmu diHorMati~syukran atas persinggahan(^^)

~jalinan ukhuwwah~

There was an error in this gadget